top of page
Ung havørn ved Håholmen Havstuer. Foto: Thomas Eckhoff
Deltagere får prøve de lange objektivene fra Interfoto på ørnejakt på Classic Norway, Thomas Eckhoff fotoworkshop på Håholmen havstuer. Foto: Thomas Eckhoff

Foto: Thomas Eckhoff

Classic Norway - Foto Workshop 

Bli kjent med fotoutstyret og lær de smarte knepene av en proff.

Classic Norway Hotels, i samarbeid med Thomas B. Eckhoff og Interfoto, arrangerer en serie med foto workshoper i år. Her vil du lære mer om hvilke muligheter som ligger i moderne digitale kameraer, ofte mye mer enn du er klar over, og samtidig få enn innføring i spesielle fototeknikker i temaer som natur, dyreliv, landskap, natt og nordlys.

 

Vi har satt sammen et komplett program med kurs, overnatting og måltider, slik at kursdeltagerne kan fokusere på det faglige og sosiale innholdet. Å møte andre med felles interesse for å dele og utveksle erfaringer, er en viktig del av workshopen.

 

Kurset ledes av Thomas B. Eckhoff som har 30 års erfaring som fotograf og har en stor spennvidde i kunnskap og erfaringer. Classic Norway Hotels har moderne hotell, havstuer og autentiske rorbuer i noen av de vakreste delene av Norge, der du kan miste pusten av naturopplevelsene rett utenfor døren. Interfoto er Norges mest velassorterte totalleverandør av profesjonelt fotoutstyr og vil være en viktig støttefunksjon når det gjelder spesialtilbud på fotoutstyr for kursdeltagerne, samt tilgang til å få «kjenne på» og testet ut spennende utstyr i løpet av workshopen.

 

BEHERSKE KAMERAET

Formålet med kurset, er at du skal bli en bedre fotograf. Hvem kan vel lære deg det bedre enn den profesjonelle fotografen som har samlet erfaringer helt fra han bygget mørkerom på gutterommet for 35 år siden. Han har vært med på en rivende utvikling siden den gang, og flyttet mørkerommet inn i datamaskinen ca. år 2000. Det gir en samlet kompetanse som er helt unik. 20 år med film og fremkalling, og 15 år med datamaskin som mørkerom. Les mer…

 

Ha med!

Turklær for sesong.

Varme klær for vinter.

Eget fotoutstyr, helst DSLR med de objektivene du liker best. Lurt å både ha med vidvinkel og tele.

Stativ

PC/MAC. Om du ikke har Adobe lightroom på maskinen din, foreslår jeg at dere laster ned gratis prøveversjon fra Adobes hjemmesider før du reiser. Den virker i 30 dager.

Interfoto sender med objektiver og div utstyr som du får prøve på våre workshop.

 

KONTAKT

Har du spørsmål om det faglige innholdet i kursene, kontakt kursleder Thomas B. Eckhoff – Mobil 911 91 454 – thomas@thomaseckhoff.no

For å holde en høy kvalitet på kursene, har vi bestemt oss for maks 15 deltagere.

 

 

The Thomas Eckhoff Classic Norway photoworkshop

Håholmen har en beliggenhet som er helt unik, og etter en båttur på kun 10. minutter befinner man seg i et landskap som bobler over av spennende motiv.

 

Vi har også tilgang til båt, slik at vi kommer tettere på dyrelivet.Håholmen Havstuer med sin gamle og sjarmerende bygningsmasse setter en ramme for vår workshop som er helt perfekt. I tillegg ligger det ikke mer enn 40. min. fra Molde Lufthavn.

 

19-21 februar 2016 (Completed)

 

Nusfjord/Reine, Lofoten (Vinter 2017)
Nusfjord in the Lofoten islands offers great sceneries for the landscape photographer in the Thomas Eckhoff Classic Norway photo-workshop

Solen har akkurat rukket å komme tilbake her i arktiske Lofoten, og vi kan glede oss over muligheten til å oppleve spektakulære solnedganger, blåtimen og dansende Nordlys mot dypblå stjernehimmel. Vi skal utforske intime Nusfjord og verdenskjente Reine med ikoniske Olstinden som stiger majestetisk opp fra ramsalte Reinefjorden. Koselige rorbuer krydrer det vinterhvite landskapet omkranset av spisse fjelltopper fra Reinebringen inn mot Kjerkfjorden og ut til Hamnøy. Den dedikerte landskapsfotografen vil elske å utforske mulighetene som byr seg  i disse idylliske fiskerlandsbyene i det pittoreske øyriket Lofoten. Her er vi også innenfor rekkevidde av Hauklandsanden, Uttakleiv, Flakstad og Rambergstrendene for spennende fotoutflukter.

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost,

2-5 februar 2017 

Pris: 9.900,-

Dancing auroras over Henningsvær, Lofoten. Check out the Thomas Eckhoff photo-workshops in Lofoten islands

Med dramatiske fjell på ene siden, og Lofotenhavet på den andre siden. Det sjarmerende fiskeværet Henningsvær, med ikke mere enn 400 fastboende, har perfekt beliggenhet ved fjordmunningen for å virkelig oppleve alt Lofoten har å by på. Her kan du oppleve havørna stupe ned fra høye tinder på jakt etter fisk og koselige små butikker, gallerier og spisesteder. Mellom slagene er det spennende å vandre langs fiskebåtene ved kaia og se hva som er kommet inn med dagens fangst. Fotomulighetene er mange, og vi holder oss ute til lenge etter solnedgang for å jakte på nordlyset. 

 

9-12 februar 2017 (Winter bliss, chasing Northern lights and more)

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost, 

Pris: 9.900,-

The Thomas Eckhoff Classic Norway photo-workshop

Et lite stykke Norge. Utsikten du kan miste pusten av, den vi alle kjenner som en del av vår kulturarv. Bratte fjell med aktivt jordbruk stuper rett ned i fjorden. De sju søstre, Ørnesvingen, Flydalsjuvet og Skageflå. Uansett hvor du snur deg i Geiranger, så er det ikoniske bilder å ta.

 

Ikke uten grunn at Geirangerfjorden er på UNESCOs verdensarvliste. Vi har Hotell Utsikten som base for vår fotoworkshop, og drar samlet og hver for oss på fotosafari. Vi drar innom Westerås gård, og ser sauer, geiter og lama beite fritt i fjellsiden, og tar oss opp til Storsæterfossen. Her er det bare å fråtse i fantastiske motiv.

 

 

9-12 juni 2016 (Epleplomstring strie fosser)

 

29 sep - 2 oktober 2016 (varme høstfarger)

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost,

Pris: 9.900,-

 

Nyvågar Rorbuhotel, and the eastern Lofoten
The Thomas Eckhoff Classic Norway photo-workshop

Det sies at å bo her, er som å ha et lite hus i Lofoten. Idyllisk plassert i det historisk

viktige området Storvågan, like ved Lofothavet. Her får du lyst å ta frem kameraet i det du går ut av døren. Vi blir ute og fotograferer til lenge etter blåtimens magiske lys for å jfå med oss mektige stjernehimler og å jakte på Nordlyset som gjerne har begynt å danse på denne tiden av høsten. Vi drar på spennende utflukter til det levende fiskeværet Henningsvær og vakre Gimsøy i Østre Lofoten. 

 

16-19 september (Høstfarger)

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost, 

Pris: 9.900,-

 

Expand the Henningsvær photo-workshop with whale safari
Expand your photoworkshop in Lofoten with Whale safari in Andenes. The Thomas Eckhoff Classic Norway workshop in Lofoten, Norway
Add-ons

Vi plukker dere opp på Evenes Lufthavn og tar dere med til Andøya, der knølhval og spekkhuggere beiter på silda. En uforglemmelig opplevelse venter i Andfjorden, der vi går ut med båt og kommer tett på noen av de mest fascinerende dyrene på kloden. Tar du med GoPro eller undervannshus til kameraet, kan det godt tenkes du får en mulighet til å hoppe uti og snorkle med de. 

 

8-9 february (Hvalsafari in åpen RIB)

The Thomas Eckhoff Classic Norway Lofoten Photo-workshop

Selve kronjuvelen i Lofoten. Et vakkert, men levende fiskevær, som er blitt et av de mest ettertraktede reisemål for fotografer og fototurister fra hele verden. Her kan vi utnytte mulighetene og gå turer på Reinebringen, padle inn Kjerkefjorden, eller bare ta en svipptur bort på Hamnøy og Sakrisøy og fange lyset med fjord og bratte fjelltopper. Høsten kan by på noe av det vakreste lyset du får i Lofoten. Vi har base i Reine Rorbuer, et anlegg med orkesterplass til Olstind og Reinebringen. 

 

22-25 september 2016 (Høstfarger og muligheter for nordlys)

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost,

Pris: 9.900,-

Hustadvika and the Atlantic road in Norway offers dramatic winds and sceneries during the Thomas Eckhoff Classic Norway photo-workshops

Hustadvika gjestegård ligger er en av de trygge havnene mot et av de mest drametiske kyststekningene i Norge. På dager med mye vind, kan du virkelig kjenne på naturkreftene og forstå hvorfor dette er blandt de mest fryktede områdene blandt sjøfolk. Gjestegården ligger rett ved Atlanterhavsveien med muligheter for flotte utflukter og spennende motiver. Er vi «heldige» med været, kan vi få vind opp i storm her på høsten, og kan jobbe med å fange de dramatiske bølgene som slår over Storseisundbrua. På godværsdager er det bare å nyte det vakre kystlandskapet. Farstadsanden like ved, tiltrekker surfere fra hele landet, og byr på mange spennende fotomuligheter, både action og landskap. Fjellet Stemshesten er et kjent landemerke her ute, og gir en flott bakgrunn som sender tankene til Lofoten.    

 

 

3-6 november 2016 (Høst)

 

4 dager Fotoworkshop og 3 overnattinger m/frokost,

Pris: 9.900,-

 

 

 

 

Expand your Lofoten workshops with Hurtigruten
Enjoy the Northern lights travelling to Lofoten with Hurtigruten
Add-ons

Den beste måten å ankomme Lofoten. Om du noen gang har drømt om å reise med Hurtigruten, kan vi hjelpe deg med å få det til å skje i forbindelse med våre workshops her i Lofoten. Du kan velge hvilken havn du vil gå ombord i, og vi tilpasser og plukker deg opp i den havnen som er nærmest vårt hotell for din fotoworkshop. Vi anbefaler å starte reisen i Trondheim eller Bodø havn for denne kombinasjonen. 

What to bring

 

  • Clothes for the season. For winter, we recommend wool undergarments and protective layers of outdoor clothes to keep you dry and warm during sessions. Expect snow and temperatures below freezing. If you don’t already have the proper clothings, ask your local outdoor reseller for advice.

  • Camera gear. For the best outcome, we recommend you to bring a DSLR camera. If you have a  widangle lens, a telephoto lens and a tripod it will enhance your experience. If you don’t own the extreme lenses, no problem. Interfoto will make sure you get to try it out on our workshops.They even offer special prices for registered clients.

  • Mac/PC with editing software. We recommend Adobe Lightroom for the best experience

The web and Social Media

 

If you enjoy sharing your pictures on social media, we invite you to follow @ilovenorway on Instagram to see what Norway has to offer. Some of the best photographers in the world share their work with us, and can be of great inspiration. Thomas Eckhoff is the

manager on @ilovenorway, and will concider sharing the best work published during or after our

workshops. Make sure and tag your pictures to  

#ilovenorway and #classicnorway.

 

Instagram

@ClassicNorway @Interfotonorge @thomaseckhoff

 

Links

www.classicnorway.no www.interfoto.no

 

bottom of page