top of page
  • Thomas Eckhoff

Wolf Lodge. Ulv, nordlys og de superrike

Oppdatert: 28. mar. 2023


Jeg har fått jobbe tett med ulv, nordlys, fantastisk natur og utrolige mennesker i et større prosjekt i 2017/2018 for The Travel Designer. Tilfredsstillende å se at Forbes inkluderer destinasjonen og ett av mine bilder i artikkelen «8 Ultra-Luxurious Getaways for the Super Rich».

Polar Park, Bardu, har bygget en luksushytte inne i en av innhegningene for ulv, Wolf Lodge. Her kan gjestene bo midt blant dyrene, med en ulveflokk på fem rett utenfor stuevinduet. En helt utrolig opplevelse å gå og legge seg om kvelden med streifende ulv forbi soveromsvinduet. På dagtid kan man også komme ut til "wolf encounters". Jeg fikk prøve det på natten.

For den foto-/dyreinteresserte kan jeg avsløre at bildet med ulv, hytte og nordlys er komplisert å få til. Det har krevd planlegging, flaks og utholdenhet. Oppdragsgiver ønsket seg et bilde som kunne vise alle alle disse elementene i ETT bilde, for å raskest mulig kunne kommunisere hva man kan oppleve på destinasjonen.

Når jeg kom til Bardu var det overskyet, heftig vind, men den verste stormen hadde gitt seg. Det ble EN hel uke med tett skydekke og tidvis heftig snødrev. Jeg fikk tatt mye bilder jeg var fornøyd med i ventetiden, men jeg visste jeg ikke kunne komme hjem uten bilde med ulv og nordlys. Siste kvelden før jeg måtte hjem, åpnet himmelen seg, og nordlyset begynte å danse. Jeg måtte få det til nå. Dette var i begynnelsen av desember. Snøen som hadde falt hele uken var årets første, og la et mykt vakkert teppe man bare kunne drømme om til dette bildet. Flaks! Alle var utålmodige etter mye venting.

Jeg gikk inn med to dyrepassere (de må alltid må være to når de har med gjester inn til ulv). De er meget erfarne, og har kjent denne flokken siden de ble født. Jeg ville bruke blitz for å fryse bevegelsen i ulven, og stativ for å fange nordlyset med lang lukkertid. Jeg gikk for to håndholdte blitser, for å få inn lys i de mørke partiene i forgrunnen, og gi form til dyr og landskap. Ramona kunne holde den ene, Stig måtte holde kontroll på, og lokke og gjete ulveflokken. Vi måtte ha inn en hjelper ekstra for å holde blits nr to, og en til å stå inne i hytta for å gi en følelse av gjestens opplevelse. Det var mørkt, og det å bevege seg med så mye utstyr i dyp snø har sine utfordringer. Ulven er sosialisert, og er vant med å møte mennesker, men EN feil bevegelse med ulv, og villskapen våkner.

Vi fant en god spot på sydsiden av hytta, rett ved ulvesporet i snøen, med hytta og nordhimmelen bak. Alle i posisjon inne og ute, ulven passerer, stopper og jeg fikk tatt BILDET. Endelig! fem minutter etter bildet er tatt, er nordlyset borte.

Exif info: Canon EOS 5 mk 4, Canon 16-35mm f2.8L III, Expo: 1 sek, iso 3200, f 3.2 på 16mm, 2 stk Canon Speedlite 550 EX manuelt utløst 1/128 og 1/64. Dato/tid: 7.des.2017, kl:01:22:44


542 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page